woensdag 5 november 2008

Benny Lava vs Buffalax

Indische populaire muziek te kakken zetten. Het blijft enorm populair op Youtube. Waarom? Omdat het zo verdomd grappig is. Even kijken en lachen: Negen kleurrijke Indiërs dansend op een bus, jingeljangel uit een Bollywoodfilm en gebrabbel in de sloppenwijken.

Succesvolle Choreograaf

Hoofdrolspeler in deze filmpjes is Benny Lava. Althans, zo noemen ze hem. Volgens The Free Encyclopedia zou het wel eens kunnen gaan om Prabu Deva Sundaram. Deze choreograaf, acteur en regisseur, is ongetwijfeld niet van de minste. Hij heeft meegewerkt aan tientallen films in India en en er ook meerdere prijzen mee gewonnen. Spijtig genoeg zal de 35-jarige danser hiervoor niet herinnerd worden. Het zal eerder zijn om wat Youtube-gebruiker "Buffalax" met zijn muziek, dans en vooral tekst deed.

'I love you inside me'

Het opzet is duidelijk. Wanneer je een tekst van een liedje niet begrijpt, omdat het in een andere taal (het Tamil in dit geval) gezongen wordt, doe dan alsof het Engels is. Voeg er een beetje seksuele inuendo aan toe en je krijgt een reeks succesvolle hitclips. Natuurlijk is dat grappig en kent het enorm veel gevolg. Het gaat zelfs een beetje ver, wanneer iemand als reactie op een Indiaans liedje schrijft: "Somebody really needs to buffalax this". Een username als handeling, dus. Gevolg: tientallen grappige - en netjes verkeerd ondertitelde - clipjes. Bekijk deze vier goeroes op speed ook maar eens.

Campagnemateriaal

Wat populair is, wordt veel bekeken. Op zich de logica zelve natuurlijk. Door een filmpje van Benny Lava te parodiëren, steken de makers van dit filmpje de draak met presidentskandidaat McCain en diens running mate Palin. Niet alleen doen ze dit ongelooflijk exact, in vergelijking met het oorspronkelijke filpmje. Het blijkt nog eens accuraat te zijn ook. Het slaagt erin veel mensen te bereiken, met een duidelijke sarcastische boodschap. Voorstanders van Barack Obama weten ook dat India's populaire cultuur voor de gemiddelde westerling heel grappig is. Een mooi voorbeeld hiervan is dit clipje, met daarin een stukje Benny Lava. Wie zoekt, die vindt!

2 opmerkingen:

Liesbeth Lemmens zei

Hilarisch :D
Hoewel, k ben eigenlijk wel een fan van Indische films. Zowel van de super melodramatische Bollywoodproducties met heel veel onrealistische zang en dans, als van de onafhankelijke, serieuze films zonder happy end.

Liesbeth Lemmens zei

Ook grappig: http://www.youtube.com/watch?v=jH8gtrD4_C4&feature=related (Moskau)
Trouwens, in Indische films gebruiken ze soms wel Engelse woorden of zinnen, dus misschien dat ze af en toe echt iets vreemds zingen :)